שעור חמישי - אל הג'אגלינג ומעבר לו

 

 
כבר מריחים את הסוף! תרשו לי להקדיש לכם את השיר הבא.

אז הצלחתם לבצע 20 פעם פלאש מימין ומשמאל לסירוגין, כן? (אם לא, מייד לחזור לשיעור הקודם, ולכתוב 100 פעם במחברת "לא אקפוץ קדימה לפני הזמן"). הגעתם לשלב האחרון. כל מה שצריך עכשיו זה שהפלאשים יעקבו האחד אחרי השני, בלי עצירה ביניהם, כך שהתוצאה תהיה כמו באנימציה שמשמאל (למעלה בקצב רגיל, ומתחתיה בהילוך איטי לשם בהירות).

אני חושב שבשלב הזה כבר אין צורך בהסברים רבים מדי. פשוט לקחת שני כדורים ביד אחת, כדור אחד ביד השניה, ולהתחיל לזרוק לפי הקצב שבאנימציה (לא מהר מדי!) ימין, שמאל, ימין, שמאל וכו' וכו'.  הרעיון הוא שבכל פעם שמתקרב כדור ליד אנו מבצעים החלפה: זורקים לאוויר את הכדור המוחזק ביד, ותופסים במקומו את הכדור המגיע מהאוויר.
יש כאלה שמעדיפים להוסיף כל פעם רק תפיסה אחת: בתחילה פלאש, אח"כ 4 זריקות ו 4 תפיסות, ואז מנסים 5 זריקות ותפיסות עד שמצליחים, וכן הלאה. ויש המעדיפים לנסות להמשיך עוד ועוד עד שנופל או עד שמחליטים לעצור. יש יתרונות לשתי הגישות, אז כדאי לנסות גם וגם.

כרגיל, שימו לב שאתם יציבים ולא נאבקים: הרגליים נטועות במקום, המרפקים לא עוזבים את צידי הגוף והכתפיים רגועות. זיכרו שאם אתם מתחילים לשלוח ידיים לכל הצדדים, להיאבק ולתפוס זריקות פרועות, אתם לא לומדים אלא ההיפך - מקלקלים לעצמכם. זה מפתה להצליח לתפוס עוד כדור ועוד כדור, אבל בעצם המפתח להצלחה הוא כזכור בזריקות: אתם צריכים ללמוד לזרוק היטב ולאו דווקא לתפוס. אם הזריקות טובות התפיסות כבר יגיעו. אז להיאבק ולתפוס זריקות גרועות רק מלמד אתכם לא לזרוק טוב, ועדיף מאד לא לעשות זאת. בטווח הארוך עדיפות 5 תפיסות רגועות בקצב ובמיקום הנכון, מאשר 500 תפיסות פרועות תוך שאתם מתרוצצים ברחבי החדר ו/או המרפקים עוזבים את צידי הגוף.

מזל טוב! בקרוב מאד תהיו ג'אגלרים מדופלמים!

ולאן ממשיכים מכאן?

או אה, אל תשאלו... בעצם אין לזה סוף. אפילו אפשר להגיד את ההיפך: ככל שהיכולות שלכם משתכללות ואתם שולטים יותר, כך נפתחות בפניכן עוד אפשרויות ועוד טכניקות. זה דומה מאד לנגינה, לציור או לכל אמנות ומיומנות אחרת - ההתקדמות בלימוד רק פותחת עוד ועוד אופקים חדשים.

בכדי לתת לכם כמה רעיונות אתם יכולים להציץ בסימולטור הזה, בו אפשר להכיר מאות תבניות ג'אגלינג חדשות בכדורים: פשוט לוחצים על שם של תבנית, מחכים רגע ואז הוא מציג לכם סרטון שלה משמאל. כמובן שמעבר לכך יש עוד אינספור טכניקות, חפצים ורעיונות מעניינים וכיפיים מאד:

  • עבודה עם הגוף ורעיונות אחרים לתפיסות וזריקות מעניינות - זריקה ותפיסה של חפצים לא רק בריבוע שבין הידיים לבין הקודקוד, אלא בכל מקום אחר: מאחורי הגב, מתחת לרגליים, מאחורי הראש וכו'.

  • הקפצת כדורים - שימוש בתכונת הקופצניות של כדורים מסויימים בכדי לשחק מול הרצפה, כאשר אנו זורקים עם כח המשיכה במקום נגדו... חפשו

  • קונטקט ג'אגלינג - עבודה עם מספר מועט של חפצים, הנשארים במגע עם הגוף כל הזמן, מה שכולל גם Palm Spinning - סיבוב כדורים בכפות הידיים.

  • ג'אגלינג בחפצים אחרים - אלות קרקס, טבעות, אביזרים מסוכנים למיניהם (סכינים, לפידים, משורים חשמליים, שבעצם כולם נגזרות של אלות קרקס).

  • Siteswap - טכניקה לייצג ולפתח תבניות ג'אגלינג באופן מתימטי.

  • מולטיפלקס - זריקה (או תפיסה) של יותר מחפץ אחד בו זמנית.

  • משחק עם אביזרי קרקס אחרים: דיאבולו, פלאוורסטיק, פוי, צלחות סיניות, הולה הופ וכיו"ב. זה בדרך כלל לא נופל תחת ההגדרה הקלאסית של "ג'אגלינג" כי לא מדובר על זריקה ותפיסה של 3 חפצים או יותר באמצעות הידיים, אבל זה לא אומר שזה לא כיף!

על כל הנושאים הללו (ורבים אחרים) אתם יכולים לחפש פשוט ב Google, או לקרוא באתר הנפלא JuggleWiki, שהוא מעין "וויקיפדיה של הג'אגלינג": מאגר עצום של מידע ורעיונות שהוקם ונערך כולו בהתנדבות על ידי להטוטנים מקצועיים מכל העולם.

בהצלחה, ותיהנו!

קולו.

You do not have Java installed. Please download it free from www.java.com/ .
You do not have Java installed. Please download it free from www.java.com/ .

 


                                                                                                                                                                 חזרה לדף הבית של  הלהטוטנים